Handgjorda möbler med en skandinavisk touch - Gratis tygprover - Personlig service

Varukorgen är tom

Material & Skötsel

VÅRA TYGER

Hos oss på Hemdesigners kan du alltid vara säker att du kommer hitta ett tyg till din möbel som passar just dina önskemål gällande utseende, känsla och färg. Vi arbetar med flertalet skickliga leverantörer som tillverkar underbara tyger att hålla en livstid. Vare sig du är ute efter ett 100% naturligt linnetyg eller ett tjockare, lyxigt sammetstyg - finns det något för dig. 

Många av våra tyger ingår i “Magic Home Collection” och är behandlade under tillverkningsprocessen som gör de vätskeavvisande och väldigt enkla att rengöra. Vi vet att många utav våra kunder älskar de ljusa, skandinaviska färgtonerna, och är därför stolta över att erbjuda tyger som man kan känna sig trygg med - trots en väldigt ljus nyans. I våra soffor klädda i dessa tyger kan du njuta av ett glas rödvin eller en kopp kaffe med gott samvete. Notera att man ej bör impregnera möbler klädda i dessa tyger. 

Majoriteten av våra tyger är STANDARD 100 by OEKO-TEX®-certifierade för att säkerställa att produkten uppfyller höga humanekologiska krav, d.v.s. inte innehåller kemikalier i halter som är hälsoskadliga. Vis du önskar närmare information gällande ett specifikt material - kontakta oss gärna så hjälper vi dig.

Vi erbjuder mängder av tyger med höga Martindale-värden som även är lämpliga för offentliga miljöer, för att du ska känna dig trygg i att kvaliteten på materialet alltid är högklassig hos oss - och att tyget kommer behålla sitt fina utseendet under många år vid vardagligt bruk.

ALLMÄN HANTERING

För att säkerställa att Hemdesigners möbler behåller sitt utseende ber vi dig att behandla dem med samma kärlek som är lagd bakom att skapa och tillverka dessa. Möbler skall därför användas för avsett ändamål och funktion samt givna instruktioner. 

Sitt eller stå inte på rygg- och arm- och nackstöd. Kliv inte på och tryck inte med knä eller händer på sitsar (speciellt rottingsits), stå inte heller på sittplatser. Man skall inte heller gå eller hoppa på möbeln. Möbeln bör inte skjutas eller dras. Den skall lyf­­tas med ett stadigt grepp om stommen, inte benen. Man bör även vara uppmärksam så att klädsel och ytbe­handling inte sträcks, skrapas eller skadas.

Undvik med fördel att endast sitta / trycka på kanten av din soffa då stoppningen riskerar att förflyttas. 

Möbeln är endast avsett att användas i torra rum i bostadshus, skyddade från skadligt väder och direkt solljus. Optimala omständigheter är en tem­pe­ratur mellan +15 och 28°C med en luftfuktighet mellan 40 och 65%.

Möbeln skall inte placeras i omedelbar närhet av element, eldstad, kakelugn eller andra värme­källor. Minsta avstånd från värmekälla är en meter.

Det kan förekomma små differenser på +-10% för de i webbshopen angivna måtten i cm/mm. 

Barn bör inte montera möbler eller aktivera dess funk­­tioner, såsom t ex öppning av bäddsoffa eller uppfällning av extraskiva på klaffbord.

UPPACKNING 

Vi uppmanar till försiktighet vid uppackning av möbeln. Skär inte upp förpackningen, med t. ex. kniv eller sax, för att inte oavsiktligt ska­da möbel/produkt som finns under emballaget. Bered plats för uppackning av möbeln. Före uppackning bör eventuella, på emballaget utan­på­liggande transportskydd, ha tagits bort. Notera att yttre förpackning kan vara smutsig efter transport - här krävs det försiktighet vid borttagning av emballagets yttre lager för att oavsiktligt inte smutsa ner möbeln inuti. Vi rekommenderar att tvätta händerna efter avlägsnande av det yttre emballaget - för att minimera risken att möbeln smutsas ner.

OBS: Har du beställt en ljus möbel - var extra varsam vid uppackning och avlägsnande av yttre emballage då smuts och damm som uppkommit på yttre förpackning under transport riskerar att överföras till din möbel. Notera att ytligt damm / smuts som hamnat på din möbel under uppackning inte är ett skäl till reklamation eller ersättning. 

Om det förmodan oavsiktligt har hamnat smuts på din möbel under uppackning - använd i första hand en mjuk torr fiber handduk för att lätt avlägsna smuts. Vid behov kan du ta hjälp av en dammsugare. 

MJUKA MÖBLER & MATERIAL (sittplymåer / stoppning) 

Vid möbler som är gjorda för flera personer (fler­sits soffor, hörndelar, divandelar och m.m.) rekommenderas alltid jämn sittfördelning på hela ytan av möbeln för att undvika att stoppningen i dynorna förflyttas. 

Plymåer med dun, kallskum eller silikonfiber behö­ver puffas / piskas och formas regelbundet, minst en gång i veckan. Notera att materialen i bland annat din soffa eller fåtölj förändras över den tid då du använder den. Normala förändringar är bland annat att tyget töjer sig och vågar sig. Att ett tyg blir vågigt beror på att tyget efter användning blir mer elastiskt samtidigt som stoppningsmaterialet mjuknar och flyttar på sig. Töjning är ett helt normalt fenomen och mjuka tyger töjer sig mer och fortare än grövre. För att undvika att klädseln töjer sig mer än normalt bör man med jämna mellanrum släta ut tyget mot kanterna med hjälp av handen. Mjuka möbler som till exempel soffor, fåtöljer och m.m. bör dammsugas regelbundet. Notera att vid en stoppning som innehåller dun - kan fjädrar tränga igenom tyget. Detta är ett normalt fenomen. 

Veck på klädsel kan uppstå på grund av tran­sportförpackningen. Efter uppackning bör klädsel återgå till den avsedda formen inom några dagar. Om man vill påskynda processen kan man släta ut veck och forma kuddar och stoppning med hän­derna. Detta skall göras med måtta för att inte istäl­let skapa veck och deformation i materialet. Av­lägsna inte klädsel från möbeln. 

NATURMATERIAL 

LÄDER: Vid användning av möbler som är klädda med naturläder bör direktkontakt med hud, animaliska och vegetabiliska fetter undvikas. Kom ihåg att återfukta läder i regelbundna mellanrum med speciella medel som finns på marknaden för att undvika att lädret blir torrt och riskerar att spricka. 

ROTTING: Möbler med sits i rotting behöver rätt skötsel då rotting är ett naturmaterial som med tiden kan bli sprött och känsligt för tryck samt hög belastning. För regelbundet underhåll rekommenderar vi att fukta rottingen med hjälp av en sprayflaska med vatten. Detta gör att rottingen bibehåller sin flexibilitet och spänst och ger en längre livslängd. Man kan även använda blandning av tvålflingor som man löser upp i ljummet vatten och applicerar på baksidan av rottingen. Låt tränga in ordentligt i rottingen och torka sedan av överflödig fukt. Tänk på att aldrig punktbelasta en rottingmöbel genom att tex stå på rottingen med knän eller fötter.

TRÄ: Trädelar skall skyddas mot fukt och direkt solljus. Speciell uppmärksamhet skall ges till trädelars kon­taktytor mot golv. Fuktigt trä, som t.ex. när man skurar golv, kan göra att färgen på benen ändras samt att träet orsakar fläckar på golvet. Se därför till att möbelfötterna är torra. Gällande möbler i trä, speciellt bord, ska man vara uppmärksam på att fläckar från andra vätskor lätt kan uppstå om man inte torkar upp dem omgående med en fuktig trasa. Använd även alltid ett glasunderlägg på ditt bord för att undvika ringar på bordet som är den mest förekommande typen av fläckar.

NOTERA att produkter tillverkade i trä kan skilja sig / skifta i färg. Alla produkter i trä är handgjorda och varje produkt är därmed unik. Olika betsfärger kan därav skilja sig från produktionstillfälle - och är inte alltid identiska.

LAMINAT: Notera att produkter tillverkade i laminat har tåliga ytor - däremot är kanter och områden där två ytor möts känsliga för fukt och yttre skada. Var varsam med att inte använda för fuktiga trasor vid rengöring utav möbler tillverkade i laminat då fukt riskerar att trängas in under / mellan de olika materialen och skada möbeln. Vis du spiller vätska på en möbel i laminat - torka omedelbart. 

MARMOR: Våra marmorskivor är tillverkade av naturlig Carrara marmor. Notera att marmoreringen / utseendet kan skilja sig från produkt till produkt då det är ett naturmaterial. Använd alltid ett glasunderlägg på ditt bord.

RENGÖRING & SKÖTSEL

Hemdesigners erbjuder ett brett sortiment av material från ledande leverantörer. Detta medför att alla tyger har sina specifika egenskaper och skötselråd. Vid osäkerhet på hur du skall behandla just det material du valt för din möbel - varmt välkommen att kontakta oss så vägleder vi dig. 

Vi erbjuder en mängd slitstarka tyger som ingår i Magic Home Collection - Dessa tyger har en speciell behandling och är hydrofobiska samt vätskeavvisande. Vätska som hamnar på tyger med denna märkning pärlar sig på ytan och underlättar rengöring. 

Eventuell smuts från kosmetika, drycker, mat­pro­dukter, lera och blod skall rengöras med en mjuk fibertrasa eller bomullstrasa med en lösning av ekologisk tvål eller disk­me­del utan tillsatser.

Gnugga inte vid rengöring av smutsiga ytor. När smuts tagits bort borstas tyget med en borste av naturborst mot fiberns riktning i tyget. Smuts bör tas bort omedelbart. Använd inte rengörings­medel som innehåller lösningsmedel, alkohol, foto­gen, vegetabiliskt eller animaliskt vax, fett eller skölj­medel. Rengöringsmedel och polish från han­deln används på köparens eget ansvar.

OBS! Prova rengörings- och tvättmedel på ett osynligt ställe på möbeln först för att kontrollera att det inte lämnar synliga märken. För att undvika skador på klädseln bör tygets skötselråd kontrolleras. Tveka inte kontakta vår Kundtjänst vid frågor om skötsel.

Notera att färgämnen från andra textilier kan färgas av på din möbel (ex. jeans när du sitter i din soffa) - dessa fläckar är mycket svåra att rengöra. Missfärgade möbler är ej ett skäl för reklamation. 

För dagligt underhåll av din soffa eller fåtölj - dammsug med ett speciellt munstycke anpassat för möbler för att avlägsna damm & smuts. 

Nya viskosmattor har en benägenhet att ludda till en början - detta är en helt normal egenskap hos viskosmattor. Dammsug mattan efter behov utan borste för att få bort överflödiga fibrer och efter en tids användning kommer luddandet att avta. Viskos är mycket känsligt för vätska och all typ av spill från vätska lämnar fläckar på mattan. Detta gör att vi inte rekommenderar att mattan används i utrymmen där den utsätts för detta, exempelvis under matbordet eller i hallen.

Copyright © 2023 HemDesigners  |  Sitemap Cookies |  Powered by SiteSmart