Varukorgen är tom

Köp & leveransvillkor

Beställning

Beställning av våra produkter sker via vår webbshop. En beställning är genomförd då du mottagit en orderbekräftelse via e-post.
Vi reserverar oss för eventuella fel i artikelinformationen. Genomförd beställning innebär att du godkänner våra köpvillkor och samtycker till att namn och personnummer alternativt organisationsnummer registreras i vårt kundregister.

Priser

Alla priser anges i svenska kronor inklusive moms. Momsen ligger på 25 procent för alla varor. Frakt eller expeditionsavgift tillkommer. Vi förbehåller oss rätten till prisändringar utan föregående avisering.

Betalning

Klarna
Vi använder Klarna som leverantör av vår kassa. Detta innebär att vi kan komma att dela dina personuppgifter såsom kontaktuppgifter och orderinformation med Klarna när kassan laddas, för att Klarna ska kunna hantera ditt köp. Dina personuppgifter som delas behandlas enligt Klarnas egen dataskyddsinformation.

Företag och organisationer
När du handlar som företag eller organisation betalar du mot faktura eller mot kortbetalning. Betalningsvillkor för faktura är 14 dagar efter fakturadatum om inte annat överenskommits. Vid sen betalning debiteras dröjsmålsränta samt påminnelseavgift.

Privatpersoner
När du handlar som privatperson betalar du med kortbetalning eller Klarna. Vi tar emot VISA-kort och Mastercard.

OBS! Tänk på att om du beställer via fakturabetalning (Klarna), så löper fakturatiden även om du inte hämtat ut paketet! Följ alltid förfallodatumet till Klarna AB. Oavsett om du gjort en retur, reklamation eller ett byte och sänt varan tillbaka till oss, så skall förfallodatumet till Klarna hållas. Eventuell återbetalning regleras i efterhand av Hemdesigners förutsatt att returen uppfyller villkoren för returrätt. Mer information hittar du på www.klarna.com

* Vid kortbetalning dras pengarna inom 1-7 dagar efter genomförd beställning. 

* Väljer du att betala med Klarna faktura skickas fakturan i samband med planerad leverans. Därefter ska fakturan betalas inom 14 dagar.

Kunduppgifter

I och med att du lägger in dina personuppgifter kommer dessa att förtecknas i ett databaserat register hos oss. Då samtycker du till att SDG - Swedish Design Group får behandla dina personuppgifter enligt GDPR.

Leverans

Vi jobbar hårt för att du får din beställning så snabbt som möjligt. 

Lagervaror levereras inom ca 7-10 arbetsdagar efter det att Hemdesigners skriftligen bekräftat din beställning genom en Orderbekräftelse per mejl ( ej autosvar ). Vid upphämtning av vara i vårat showroom / lager får du alltid en sms-avi när order finns att hämta. Notera att varan bör hämtas inom 5 arbetsdagar från dess att du mottagit sms-avin. I orderbekräftelsen står information gällande om varan hämtas i vårt showroom eller på vårt lager. Upphämtning sker i första hand personligen mot uppvisande av giltig legitimation samt orderbekräftelse. Bud visar bådas legitimation. Om en produkt blir slutsåld efter att du har lagt en beställning får du alltid ett besked om när varan kan levereras. Om varan är en beställningsvara är leveranstiden ca. 8-14 veckor, räknat från det att Hemdesigners skriftligen bekräftat din beställning genom en Orderbekräftelse per mejl ( ej autosvar ). 

Leveransförseningar kan eventuellt uppstå i och med rådande Corona-situation som ligger utanför vår kontroll och normala planering. Hemdesigners avsäger sig skyldigheten till ersättning vid eventuella leveransförseningar. 

Leverans sker oftast vardagar mellan 07:00 - 17:00. Alla leveranser sker till gatuplan. OBS! Inbärning ingår ej. OBS! Vi reserverar oss rätten att inte köra beställda produkter till vissa adresser. Det gäller till exempel leveranser som måste ske med färjetransport. Kontakta oss på info@hemdesigners.se för mer information.

Reklamation

Om du får en felaktig eller defekt vara ska du kontakta kundsupport så snart som möjligt, dock senast inom 3 dagar från mottagandet av varan. Reklamation måste ske skriftligt till info@hemdesigners.se. I reklamationen ska bilder på gods och emballage bifogas. VIKTIGT! Upptäcks en skada/fel/smuts direkt vid uppackning är det viktigt att bild tas på en gång när varan fortfarande är i emballaget, för att stärka att produkten levererades i det här skicket och inte uppstått vid uppackning. Hemdesigners frånsäger sig allt ansvar för leveransfel om ovanstående kriterier inte uppfylls vid reklamationen. Om ditt felanmälan är godkänd kontaktar vi dig för att ge ytterligare instruktioner. Vid godkända returer sänder vi en returetikett för att skicka tillbaka varan på vår bekostnad.

Om varan skadas under transporten är fraktbolaget betalningsansvarig - därför måste synliga transportskador noteras direkt på chaufförens handskanner eller fraktsedel. Synliga och dolda transportskador måste även anmälas till Hemdesigners skriftligt inom 3 dagar.  Observera att om du upptäcker någon / några skador eller fel direkt vid uppackning måste bilderna göras direkt där även själva emballaget är synligt för att säkerställa att skadan / felet inte uppstått vid användning av varan.

Om varan skadas eller kommer bort när du returnerar är du betalningsansvarig.

Levererad vara får inte returneras utan vårt godkännande. Kontakta alltid kundsupport innan du returnerar en vara. Vid reklamation ska du bifoga en kopia på följesedel eller ett brev med namn, adress och ordernummer.

Om leverans-, fakturaadress eller beställd vara är fel på grund av felaktiga uppgifter från kunden, debiteras en hanteringsavgift på 200 kr.

Dolda fel: Anmäls skriftligt till info@hemdesigners.se så snart felet upptäckts. Vänligen fyll i och bifoga vår reklamationsblankett.

Returer för privatpersoner

Du har rätt som privatperson att ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag du mottagit varan alt. den dag du mottagit sms-avin gällande upphämtning i vårat showroom / lager. Kontakta kundsupport som lämnar uppgifter om korrekt returadress. För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara helt oanvänd och i originalförpackning från leverantören (om en sådan skickats med). Originalförpackning får ej skadas, den måste vara hel och får ej tejpas på eller skadas på annat vis. Den returnerade varan ska komma fram i det skick som när den mottogs. Om du utnyttjar din ångerrätt betalar du fraktkostnaden tillbaka till Hemdesigners själv. Detta gäller även om du valt att skicka varan till vårat showroom.

Är varan skrymmande eller om vikten på paketet överstiger vad som får tas emot på ett utlämningsställe kommer du även att bli debiterad en upphämtningskostnad oavsett om varan hämtas upp på din bostads- eller företagsadress.

Öppet köp gäller ej vid köp av presentkort.

Vissa undantag i ångerrätten kan förekomma om varan är specialtillverkad eller på annat sätt anpassad till just dig. Vi skickar alltid en separat orderbekräftelse (förutom den som skickas automatiskt efter din beställning). Där står tydligt om ångerrätten gäller eller inte. NOTERA att ångerrätten gäller ej vid beställningsvaror, utställningsexemplar samt specialbeställda produkter, tex. soffor, fåtöljer eller specialbeställda stolar. Om du är osäker på vad som gäller vid din beställning är du välkommen att kontakta oss.

Vid retur ska du bifoga en kopia på följesedel. Produkten måste vara i originalförpackning.

Vi debiterar en avgift för paket som inte hämtas ut, vilket motsvarar de faktiska kostnaderna för returfrakt, fraktavgift samt en hanteringsavgift på 200 kr och eventuell postförskottsavgift.

HEMDESIGNERS

Showroom
Garvis Carlssons gata 18
169 41 Solna

OBS! Endast tidsbokning
info@hemdesigners.se
Tel: 073 444 98 99
(Telefontid vardagar 09:00 - 17:00)

© HemDesigners  |  Powered by SiteSmart